Uitwisseling

Wij bieden verschillende buitenlandse reizen en uitwisselingen aan. We geloven dat uitwisselingen een unieke mogelijkheid bieden voor de leerlingen om in contact te komen met internationale leerlingen en een kijkje te nemen hoe het er op een school in een ander land aan toe gaat.

Een uitwisseling bestaat altijd uit twee delen: een deel speelt zich af in het buitenland waarbij de leerling van het Cals wordt gekoppeld aan een leerling van de partnerschool en ook in het gezin van deze ‘exchange partner’ verblijft. Het andere deel speelt zich in Nederland af waarbij de buitenlandse leerling in het gastgezin van de Cals-leerling meedraait. De combinatie van uit je comfortzone stappen, (internationale) vriendschappen maken en de culturele uitjes die je tijdens de uitwisseling onderneemt, zorgen ervoor dat veel leerlingen de uitwisselingen als één van de hoogtepunten op het Cals College beschouwen! Het Cals College heeft meer dan 25 jaar ervaring met uitwisselingen.

Als school bieden wij de volgende uitwisselingen aan. Voor meer specifieke informatie over de betreffende uitwisseling kun je doorklikken via de link:

Naast de uitwisselingen organiseren wij ook nog een vrijwilligersproject in Roemenië. Voor verdere informatie:

Algemene selectiecriteria

De reis naar Estland, Barcelona en Roemenie zijn alleen voor leerlingen die regulier havo/vwo doen. De China-uitwisseling is voor zowel regulier vwo als tto-leerlingen met voorrang voor leerlingen die Chinees volgen of minimaal in klas 1 en 2 Chinees hebben gevolgd. Voor alle reizen geldt dat bij teveel aanmeldingen leerlingen die nog niet mee zijn geweest op een zelfgekozen uitwisseling voorrang krijgen ten opzichte van leerlingen die dit al wel een keer hebben gedaan.