Uitwisseling

Wij bieden verschillende buitenlandse reizen en uitwisselingen aan. We geloven dat uitwisselingen een unieke mogelijkheid bieden voor de leerlingen om in contact te komen met internationale leerlingen en een kijkje te nemen hoe het er op een school in een ander land aan toe gaat.

Een uitwisseling bestaat altijd uit twee delen: een deel speelt zich af in het buitenland waarbij je daar zal verblijven in een gastgezin van een leerling waar je aan gekoppeld wordt. Het andere deel speelt zich in Nederland af waarbij de buitenlandse leerling in het gastgezin meedraait. De combinatie van uit je comfortzone stappen, (internationale) vriendschappen maken en de culturele uitjes die je tijdens de uitwisseling onderneemt zorgen ervoor dat veel leerlingen de uitwisselingen als één van de hoogtepunten op het Cals College beschouwen! Het Cals College heeft meer dan 25 jaar ervaring met uitwisselingen.

Als school bieden wij de volgende uitwisselingen aan. Voor meer specifieke informatie over de betreffende uitwisseling kun je doorklikken via de link:

Naast de uitwisselingen organiseren wij ook nog een vrijwilligersproject in Roemenië. Voor verdere informatie:

Algemene selectiecriteria

De Estland, Barcelona en Roemenie-reis zijn alleen voor leerlingen die regulier havo/vwo doen. De China uitwisseling is voor zowel regulier vwo als tto-leerlingen. Voor alle reizen geldt dat bij teveel aanmeldingen leerlingen die nog niet mee zijn geweest op een zelfgekozen uitwisseling voorrang krijgen ten opzichte van leerlingen die dit al wel een keer hebben gedaan.