ICT Startpagina voor leerlingen

OneNote ICT-informatie

Hoe werkt de aanmelding in Edulinq?
Waar moet je zijn als je je wachtwoord vergeten bent?
Hoe kan je de ICT-leerlingsupport bereiken?
Hoe werkt je in Office365 applicaties zoals Teams?

Bekijk deze overzichtelijke OneNote ICT startpagina voor leerlingen. Deze pagina is vooral goed te bekijken op een laptop of tablet. De belangrijkste informatie over Edulinq en inloggen op de schoolwifi staat ook hieronder vermeld.

Wat is Edulinq?

Voor het onderwijs op het Cals gebruik je verschillende software en applicaties. Om het inloggen bij al deze systemen makkelijker te maken, werken we met Edulinq. Edulinq zorgt ervoor dat je maar één keer hoeft in te loggen met inlognaam en bijbehorend wachtwoord. Je kunt met Edulinq ook zelf je wachtwoord herstellen als je het vergeten bent of als je wachtwoord verlopen is.

Met Edulinq kun je na aanmelding inloggen bij:

  • WiFi-schoolnetwerk,
  • Office 365 (o.a. Teams en Outlook),
  • Magister,
  • Zermelo.

Eerste keer aanmelden bij Edulinq

Om in te kunnen loggen met Edulinq moet je je eenmalig aanmelden om je schoolaccount te activeren. Je kiest een wachtwoord wat je zelf mag invoeren. Dit wachtwoord kun je daarna gebruiken voor alle andere software en applicaties.

In de brief die je van school hebt gekregen over het activeren van je wachtwoordkoppeling staan je gebruikersnamen en een pincode die je eenmalig nodig hebt. Let op: ga zorgvuldig om met de brief en de pincode die er op staat! Maak voor jezelf een foto van je gebruikersnamen, en/of schrijf ze op een plek op waar je het altijd terug kan vinden. Schrijf je wachtwoord niet op, maar kies een veilig wachtwoord dat je kan onthouden. En let op: deel je wachtwoord niet met anderen! Volg de stappen in de brief om je account aan te maken.

Wachtwoord vergeten?

Deze kan je zelf herstellen via Edulinq. Als je via Edulinq je wachtwoord instelt/aanpast, is dit gelijk je nieuwe wachtwoord voor Office365 (Teams), Magister, Zermelo, en de Wifi toegang.

Ben je de brief kwijt?

Haal een nieuwe brief op bij de mediatheek (neem een pasje o.i.d. mee om je te identificeren). Nieuwe brugklasleerlingen krijgen deze aanmeldbrief bij de introductieactiviteit. Om je Edulinq aanmelding op school te voltooien staat de eerste week het netwerk ‘CalsCollege-gast’ voor iedereen open.

WiFi op je laptop of telefoon?

Log in op het netwerk ‘CalsCollege’ met je leerlingnummer en je daarbij horende wachtwoord (welke je ook voor Teams/Magister/Zermelo gebruikt).

Netwerk: CalsCollege
Gebruikersnaam: leerlingnummer
Wachtwoord: je eigen (EDULINQ) wachtwoord (welke je ook hebt ingesteld voor Magister / Zermelo / Office365)

Let op voor Android gebruikers! Vanaf Android versie 11 is het noodzakelijk om het domein in te vullen om de certificaten te kunnen verifiëren; kies dan systeemcertificaten gebruiken en vul daar in: wifi.cals.nl

Heb je op jouw toestel de optie “systeemcertificaten” niet?
Kies dan “niet valideren’.