ICT en BYOD

ICT

Cals mail voor leerlingen
Alle leerlingen behalve de examenleerlingen krijgen het weekend van 27 maart weekend een brief om hun Cals mailadres te activeren. Dit is de uitleg over hoe je dat kunt doen: Cals mail leerlingen instructies

Werken in Microsoft Teams
Docenten kunnen leerlingen vragen deel te nemen aan een gesprek met de klas in Teams. Hier staat de uitleg over hoe je als leerling in Teams werkt: Instructie voor leerlingen werken in Teams

Bring Your Own Device

In schooljaar 2020–2021 vragen we alle leerlingen een laptop mee naar school te nemen. Dat kan prima een laptop zijn die thuis al in gebruik is. De laptop moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Laptoponderwijs: voorbereiding op de toekomst
Er is een groeiende behoefte aan het inzetten van digitale leermiddelen. We werken vaker digitaal en leerlingen maken online quizzen om duidelijk te maken waar zij staan in het leerproces. We maken ook gebruik van de digitale omgeving van de gekozen lesmethodes. Leerlingen kunnen met een eigen laptop altijd en overal bij dit digitale materiaal en dat komt het onderwijs ten goede. Ze leren ondertussen omgaan met de digitale wereld, wat van belang is voor de toekomst. Het past met andere woorden in de tijd waarin we leven en de toekomst waarop we leerlingen voorbereiden.

Financiële regelingen
Voor ouders met een inkomen rond bijstandsniveau, ouders die daar qua inkomen net boven zitten en ouders met meer dan één kind op Cals Nieuwegein is er een financiële regeling getroffen. Lees meer.

Heeft u vragen over ‘Bring Your Own Device’?
Bijvoorbeeld aan welke eisen een laptop moet voldoen. Bekijk dan eerst de FAQ BYOD. Hier worden veelgestelde vragen van ouders beantwoord.