Extra mogelijkheden

Hoewel onderwijs natuurlijk centraal staat op het Cals College, bieden we nog veel meer groeimogelijkheden. Je kunt alle kanten op! Je kunt meedoen aan speciale activiteiten om je talenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld aan Chinees, filosofie, een Goethe (Duits), Delf Scolaire (Frans) of Cambridge (Engels) certificaat behalen. Ook bieden we je volop mogelijkheden om kennis te maken met andere landen en culturen. Nieuwsgierig? Bekijk ons overzicht buitenschoolse activiteiten.

Groeien als mens doe je óók door buiten de school rond te kijken. Daarom gaan we met onze leerlingen in hun schooltijd tweemaal een paar dagen op reis. In de onderbouw gaan we op brugklaskamp en in de bovenbouw maken we een internationale reis.

We vinden het belangrijk dat elke leerling tenminste de kans krijgt om één keer op het Cals College ervaring op te doen met een buitenlandse reis. Daarom organiseren wij voor havo 4 en vwo 5 de reisweek. In de reisweek maken de leerlingen kennis met verschillende Europese culturen.  

  • Leerlingen uit havo 4 gaan als klas naar Londen.  
  • Leerlingen uit vwo 5 kunnen kiezen voor een reis naar Parijs of Berlijn, afhankelijk van de moderne vreemde taal die de leerling gekozen heeft.  
  • Voor gymnasiumleerlingen wordt de klassieke reis naar Rome of Griekenland georganiseerd. 
  • Leerlingen met het vak tekenen kunnen kiezen voor een specifieke reis georiënteerd op kunst naar Parijs. 

Ook organiseren we internationale dagexcursies, zoals naar Lille, Keulen en Ieper.