Atheneum

Heb je een vwo-advies gekregen? Dan betekent dit dat je voldoende capaciteiten hebt om een atheneum- of gymnasiumopleiding te volgen. Hier krijg je naast alle bekende vakken zoals Engels, wiskunde en aardrijkskunde, ook vakken als culturele en kunstzinnige vorming (ckv).

De eerste klas van het havo/atheneum en atheneum is voor alle leerlingen een jaar waarin ze zich oriënteren op het technasium. Je krijgt daar het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O). Het doel van het technasium is je te laten ervaren wat je in de maatschappij hebt aan vakken als wiskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde.

Hoewel onderwijs natuurlijk centraal staat op het Cals College, bieden we nog veel meer groeimogelijkheden. Je kunt alle kanten op! Je kunt meedoen aan speciale activiteiten om je talenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld door te kiezen voor Chinees (inmiddels ook als examenvak) of een cursus filosofie in klas 2, of een taalcertificaat behalen voor Duits (Goethe), Frans (Delf Scolaire) en Engels (Cambridge). Ook bieden we je volop mogelijkheden om kennis te maken met andere landen en culturen. Nieuwsgierig? Bekijk ons overzicht buitenschoolse activiteiten.