Leerlingenraad

Wie zijn wij?

Wij zijn de leerlingambassadeurs: leerlingen vanuit verschillende jaarlagen die meerdere keren per jaar in commissies samenkomen om te vergaderen over bepaalde onderwerpen binnen de school met betrekking tot het onderwijs. Ook
zijn de leerlingambassadeurs het aanspreekpunt voor docenten en schoolleiders wanneer zij het perspectief van de leerlingen willen gebruiken om het onderwijs te verbeteren. Verder staan de leerlingambassadeurs in nauw contact met de MR van het Cals College om zelf bedachte ideeën te kunnen presenteren, waarna deze indien mogelijk kunnen worden uitgevoerd.

Waar gaan wij dit jaar mee aan de slag?

Dit jaar gaan wij vooral aan de slag met hoe wij de school meer kunnen laten zijn dan een plek waar leerlingen in aanraking komen met onderwijs. Ons plan is om diverse clubs te vormen waar leerlingen na schooltijd vrijwillig bij kunnen aansluiten. Bij deze clubs zullen de leerlingen samen leuke activiteiten doen, wat kan variëren van het spelen
van een gezamenlijk spel tot het creëren van een eigen soort expositie met zelfgemaakte kunst.

Een nieuw experiment
Vanaf dit jaar bezoeken wij lessen van docenten en geven positieve feedback op de manier waarop de les is gegeven en op welke manier docenten omgaan met formatief werken. Hiervoor volgen de betrokken leerlingen eerst een cursus om ervaring op te doen, zodat dit voor beide partijen een interessant onderzoek is met een leerzaam resultaat.

Waar kan een leerling zich aanmelden?

Wanneer een leerling geïnteresseerd is en zich wil aansluiten bij de leerlingambassadeurs kan hij/zij een mail sturen naar: la.ng@cals.nl. Ook hebben wij een eigen ruimte in de B-vleugel met een brievenbus hebben hangen waar leerlingen berichten voor ons kunnen achterlaten. Je kunt de leerlingenraad van het Cals ook volgen via Instagram @leerlingenraad.cals. 

Begeleiders:
Erik Verdonk en Otti Leenheer.

Voorzitters:
Marah Maintz (voorzitter), Laura Cosentino en Sven Klein Gunnewiek (vice-voorzitters).