Informatie veilig versturen

Het Cals College gebruikt ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Vanaf februari 2021 gebruikt het Cals College ZIVVER om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor versturen wij gevoelige informatie volledig beveiligd en versleuteld. Zo kan niemand anders dan jij de inhoud van een vertrouwelijke e-mail lezen.

Hoe open je een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Heb je een e-mail ontvangen van een medewerker van het Cals College via ZIVVER? Dan open je dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Eventueel moet je hier ook een wachtwoord of sms-code invoeren (zie hieronder). Via deze link lees je informatie over hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een toegangscode

Je hebt een beveiligd bericht ontvangen. Degene die jou het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan jou gecommuniceerd. Klik op ’Klik voor bericht’ en vul deze code in. Nu kun je het bericht lezen. Heb je geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een SMS-code

Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die jou het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het kunt lezen. Daarom sturen wij bij het openen een code naar jouw mobiele telefoon. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die je op je telefoon ontvangt. Nu kun je het bericht lezen.

Wil je reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Je leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Wil je op het bericht reageren? Dat kan dan op deze pagina. Onder het ontvangen bericht kun je direct uw reactie typen. Je verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvang je weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in e-mailadres en telefoonnummer door aan ons!

Het is belangrijk dat je wijzigingen in e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Ouders van leerlingen kunnen dit bijvoorbeeld zelf wijzigen in Magister. Op deze manier kunnen wij veilig met jou blijven communiceren.

Vragen?

Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kun je het ontvangen bericht niet openen? Of heb je vragen over ZIVVER? Neem dan graag contact met ZIVVER op: support@zivver.com. Meer weten? https://www.zivver.nl.