Twee brugklassers vertellen hun verhaal

De eerste maanden op het Cals

Onze nieuwste brugklassers zijn net een paar maanden op school en we hebben hen gevraagd hoe ze de start hebben ervaren.

Neville aan het woord:

‘Cals Nieuwegein vind ik een topschool. Het is zeker een goede keus van mij. Vanaf de eerste dag voel ik me al thuis. In het begin vond ik de school heel groot. Maar na twee weken wist ik alles wel te vinden. Ik heb een fijne klas met veel leuke vrienden. De ene docent is leuker dan de ander, maar dat is overal.

Muziek zit al heel lang in mij. Daarom is muziek mijn favoriete vak. Wiskunde is absoluut mijn nummer twee. Ik krijg nooit genoeg van cijfers. Engels vind ik minder leuk. Je hoort en je ziet tegenwoordig alleen maar Engels in je omgeving. Aan het krijgen en maken van huiswerk moet ik nog steeds wennen.

Als brugpieper vind ik mijn kluis heel bijzonder: hij is heel handig met de zware tas die ik elke dag heb. Die heb je niet op de basisschool. Ik hou ervan om van lokaal naar lokaal te lopen, afwisseling tussen de docenten en vakken. De aanwezigheid van een kantine is ook nieuw en ik vind het geweldig.

Helaas moet ik dit in de coronatijd meemaken. Geen kennismakingskamp, dat vind ik echt heel jammer. Mondkapjes dragen vind ik niet zo erg, want het is voor mijn eigen gezondheid. Ik heb zeker heel veel zin in de rest van het schooljaar, maar ik hoop wel dat corona snel voorbij is.’

Noor aan het woord:

‘Ik vind het Cals superleuk, omdat het er altijd gezellig is, de leraren superaardig zijn en ik echt geweldige vrienden heb. Het fietsen van Houten naar Nieuwegein valt me ook heel erg mee. Het is wel jammer dat je niet mag eten in de mediatheek. Ik vind het vak biologie het leukste vak, omdat je daar veel leert over het menselijk lichaam en dat vind ik superinteressant. Ook vind ik Latijn heel leuk, omdat het een nieuwe taal is die ik nog nooit heb gehad. En de leraren van die vakken zijn mijn favoriete leraren van heel de school: meneer Kemp en meneer Metzemakers.

Het uitje naar de BoerInn was een hele leuke dag. We werden lekker vies en het was echt gezellig. De coronamaatregelen vind ik wel goed, omdat het echt nodig is. De tent vind ik superfijn met de chocolademelk en de marshmallows, maar de wifi in de tent is echt ‘crap’. Dat we een mondkapje moeten dragen vind ik alleen maar goed. We houden het besmettingsaantal daardoor lager met zoveel snotterige pubers bij elkaar. Er is zeker ook een groot nadeel aan mondkapjes, want ik draag een bril en dus beslaat mijn bril steeds en zie ik
vrij weinig.

Ik kijk ernaar uit om nog meer te leren en nog meer plezier te maken in de rest van het schooljaar. Dus ik hoop ook heel erg dat de school
openblijft en niet weer dicht moet binnenkort.’