Twee brugklassers vertellen hun verhaal

De eerste maanden op het Cals

Onze nieuwste brugklassers zijn net een paar maanden op school en we hebben hen gevraagd hoe ze de start hebben ervaren.

Neville aan het woord:

‘Cals Nieuwegein vind ik een topschool. Het is zeker een goede keus van mij. Vanaf de eerste dag voel ik me al thuis. In het begin vond ik de school heel groot. Maar na twee weken wist ik alles wel te vinden. Ik heb een fijne klas met veel leuke vrienden. De ene docent is leuker dan de ander, maar dat is overal.

Muziek zit al heel lang in mij. Daarom is muziek mijn favoriete vak. Wiskunde is absoluut mijn nummer twee. Ik krijg nooit genoeg van cijfers. Engels vind ik minder leuk. Je hoort en je ziet tegenwoordig alleen maar Engels in je omgeving. Aan het krijgen en maken van huiswerk moet ik nog steeds wennen.

Als brugpieper vind ik mijn kluis heel bijzonder: hij is heel handig met de zware tas die ik elke dag heb. Die heb je niet op de basisschool. Ik hou ervan om van lokaal naar lokaal te lopen, afwisseling tussen de docenten en vakken. De aanwezigheid van een kantine is ook nieuw en ik vind het geweldig.

 

Noor aan het woord:

‘Ik vind het Cals super leuk, omdat het er altijd gezellig is, de leraren superaardig zijn en ik echt geweldige vrienden heb. Het fietsen van Houten naar Nieuwegein valt me ook heel erg mee. Het is wel jammer dat je niet mag eten in de mediatheek. Ik vind het vak biologie het leukste vak, omdat je daar veel leert over het menselijk lichaam en dat vind ik super interessant. Ook vind ik Latijn heel leuk, omdat het een nieuwe taal is die ik nog nooit heb gehad.

Het uitje naar de BoerInn was een hele leuke dag. We werden lekker vies en het was echt gezellig. Ik kijk ernaar uit om nog meer te leren en nog meer plezier te maken in de rest van het schooljaar.