U-talent schoolprogramma en campusprogramma

Ben je geïnteresseerd in natuurwetenschap? Bij het U-talent schoolprogramma en campusprogramma dagen we je uit om je op projectbasis te verdiepen in natuurwetenschappelijke onderwerpen. Waarom vliegt een papieren vliegtuig? Hoe maak ik een biosphere? Hoe laat ik Arduino voor mij werken? Hoe maak ik een cryptosysteem? Kan ik kwik in goud laten veranderen?

Dit soort vragen proberen U-Talent leerlingen op het Cals College te beantwoorden. Leuk om te onderzoeken en het levert je ook nog eens een U-Talent certificaat op!

Voor wie

Onderbouw:

1e en 2e klas: op school zijn er je 1 à 2 bijeenkomsten waar je jezelf voorbereid op de campusdag. Dat is één dag waarbij je nog dieper ingaat op één natuurwetenschappelijk onderwerp.

3e klas: op school kom zijn er minstens 2 bijeenkomsten waar je jezelf voorbereid op de twee campusdagen. Dat zijn dagen waarop je nog dieper ingaat op twee natuurwetenschappelijke onderwerpen.

Bovenbouw:

We hebben in de bovenbouw een schoolprogramma en een campusprogramma. Leerlingen die mee doen met het schoolprogramma komen iedere dinsdag het 6e uur samen om met hun tutoren te werken aan een module. Er zijn 3 periodes per jaar.

Het campusprogramma voor 4&5 havo leerlingen en 5&6 vwo leerlingen komt bovenop het schoolprogramma en is dus intensiever. De leerlingen die daaraan deelnemen moeten met eigen vervoer regelmatig naar De Uithof om naar de Hogeschool Utrecht (HU) of naar de Universiteit Utrecht (UU) te gaan.

Zijn er selectiecriteria?

In de 3e klas wordt er geadverteerd en kan je je aanmelden. We selecteren op basis van je cijfers voor de bèta vakken, je motivatie en we praten met je docenten voor de bèta vakken.

Wanneer?

Gedurende het hele schooljaar.

Waar?

Op school, behalve de 2 moduledagen.

Wat zijn de kosten?

Het Cals betaalt de kosten voor het schoolprogramma en het campusprogramma, behalve het introductiekamp in vwo 5 en de buitenlandse excursie in vwo 6. Hiervoor ontvang je een rekening.

Hoe schrijf je je in?

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar i.reijnen@cals.nl

Contactpersoon

Mw. I. Reijnen, i.reijnen@cals.nl

Kijk voor meer informatie over het U-talent programma op de website van U-talent

Afdelingen

Havo, Havo (Technasium), Vwo (Atheneum), Vwo (Gymnasium), Vwo (Technasium), Vwo (Tweetalig Gymnasium), Vwo (Tweetalig)

Leerjaren

Leerjaar 4, Leerjaar 5, Leerjaar 6
Terug naar overzicht