Roemeniëreis

Wij bieden in april 2022 een reis aan in samenwerking met de Stichting Roemeense Kinderhulp. Deze stichting ondersteunt de lokale bevolking en met name de kinderen in Sovata Roemenië. Zij is hierin al 25 jaar actief.
We hebben een sociaal project met aanvullende culturele aspecten voor ogen. Ook is er ruimte voor activiteiten met leeftijdsgenoten: kortom een afwisselend programma.

We vliegen vanuit Eindhoven naar het Roemeense Cluj. Met de bus gaan we naar onze standplaats Sovata. Je werkt mee aan het samenstellen van voedselpakketten (deels van sponsorgeld in Nederland) en onder begeleiding van een sociaal werkster, van een erkende stichting, worden de pakketten naar de doelgroep gebracht. Je gaat ook Engelse les geven aan Roemeense basisschoolleerlingen. Je bereidt je op school voor door o.a. het lesmateriaal te ontwikkelen.
We organiseren ook een gezamenlijk ontmoetings-/ sportprogramma met Roemeense leeftijdsgenoten.  Daarnaast staan er toeristische activiteiten op het programma. Je overnacht in tweetallen in Roemeense gastgezinnen.

Voor wie?

Leerlingen uit de vierde klassen, met uitzondering van tto-leerlingen.

Zijn er selectiecriteria?
We verwachten dat je een uitgebreide motivatiebrief schrijft en dat je bereid bent buiten schooltijd mee te doen aan voorbereidende- en sponsoringactiviteiten.

Als je mee wilt naar Roemenië, kun je niet deelnemen aan de musical. Dan moet je een keuze maken.

Wanneer er meer inschrijvingen dan plaatsen zijn, volgt een selectieronde.

Wanneer?
April 2022

Waar?
Roemenië.
N.B. Het gaat hier niet om een uitwisseling.

Wat zijn de kosten?
Rond de € 525.

Hoe schrijf je je in?
Aanmelding via deze link 

Contactpersoon
Mw. Weertman: (p.weertman@cals.nl)
Mw. Bellettini: (l.bellettini@cals.nl)

Afdelingen

Havo, Havo (Technasium), Vwo, Vwo (Atheneum), Vwo (Gymnasium), Vwo (Technasium)

Leerjaren

Leerjaar 4
Terug naar overzicht