Giving Back

Ontdek wat jouw talent is!

Giving Back is een scholierenprogramma voor talentvolle en ambitieuze scholieren, die het netwerk missen om deze talenten in hun latere carrière te verzilveren. Je wordt gekoppeld aan een mentor uit het bedrijfsleven of een non-profit organisatie. Zo kun je je met extra steun in de rug van de mentor oriënteren op een vervolgopleiding of beroep. Je kunt gedurende het jaar al jouw vragen stellen over wat jij wilt studeren, hoe je dat het beste aanpakt en wat je met je studie uiteindelijk kunt gaan doen. Daarnaast volg je verschillende workshops. De thema’s zijn o.a. effectief communiceren, netwerken, persoonlijk leiderschap, recht en advocatuur. De mentoren doen mee op vrijwillige basis en hebben ervoor gekozen op deze manier ervaring en tijd te steken in de samenleving.

Stichting Giving Back is al 20 jaar actief om jongeren te laten ontdekken wat hun talent is en ondersteunt deze leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot (zakelijk) succesvolle volwassenen in de samenleving. Hierdoor worden deze leerlingen zelf weer een voorbeeld voor hun omgeving.

Voor wie?

  • leerlingen in havo 4 en 5
  • leerlingen in vwo 5 en 6

Zijn er selectiecriteria?

Giving Back is bedoeld voor goed presterende leerlingen of leerlingen met een uitzonderlijk talent, van wie de ouders maximaal een MBO-opleiding hebben gevolgd.

Wanneer?

Van oktober/november in het voorexamenjaar tot en met december in het examenjaar

Waar?

Buiten school.

Wat zijn de kosten?

Geen kosten.

Hoe schrijf je je in?

In april/mei vindt selectie plaats via mentoren en docenten, maar je kunt je ook zelf aanmelden. Als je aan de criteria voldoet, moet je om toegelaten te kunnen worden een motivatiebrief schrijven en volgt een intakegesprek.

Contactpersoon

Mw. T. Rovers, schoolcoördinator Giving Back, t.rovers@cals.nl

Afdelingen

Havo, Havo (Technasium), Vwo (Atheneum), Vwo (Gymnasium), Vwo (Tweetalig Gymnasium), Vwo (Tweetalig)

Leerjaren

Leerjaar 4, Leerjaar 5, Leerjaar 6
Terug naar overzicht