Leerlingen maken beelden voor het SDG-wandelpad

Op het eerste SDG-wandelpad van Nederland, op het Landgoed Zonheuvel in Doorn, informeren tekstborden wandelaars over zeventien doelstellingen. Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030.

Binnen de CKV lessen onderzoeken vwo 5 leerlingen kunstenaars die werken vanuit deze goals. Dertig van hen hebben tekenen als eindexamenvak.

Wim Oolbekkink, directeur SDG-House Utrechtse Heuvelrug, heeft het plan, om jongeren beelden te laten maken voor dit SDG-pad, enthousiast omarmd. Afgelopen donderdag 12 mei waren onze leerlingen voor de eerste keer in Doorn om zich op Landgoed Zonheuvel oriënteren. Zij lieten zich inspireren door de plek, hebben geschetst en foto’s gemaakt, het voorhanden materiaal bekeken en de hen toegewezen goals bestudeerd.

De aankomende lessen zullen zij beelden maken om die vervolgens eind juni te installeren langs het SDG-wandelpad. De werken zullen met de bestaande tekstborden op het SDG-wandelpad enige tijd te bewonderen zijn voor het publiek. Benieuwd naar het resultaat? Je bent van harte welkom om te komen kijken en te wandelen.

Het was een mooie eerste dag in het groen, het lokaal uit en samen in de natuur aan de slag was echt een bijzondere ervaring. Heel fijn dat dit mede mogelijk gemaakt werd door NPO-gelden!