Leerlingen ontwerpen voor City

Wedstrijd: ontwerpen voor city

“Het gebied tussen De KOM en het Stadshuis is niet echt chill”, aldus leerlingen van het Cals College. “Het is kaal, tochtig en saai. Er is voor jongeren helemaal niets te doen.”

Een mooie uitdaging voor de leerlingen die het vak Onderzoek en Ontwerpen volgen. Ze deden eind vorig jaar mee aan de wedstrijd om een ontwerp te maken voor een nieuwe inrichting van dit gebied. En wat een originele, creatieve ideeën bedachten ze. Een DJ tafel waar je coole muziek kan draaien, een podium aan de kant van De KOM met een geluiddichte achterkant, een graffitiwand bij de trap waar je selfies kan maken, chillplekjes afgeschermd met gekleurde lamellen voor wat privacy, een waterval op het gebouw van De KOM met een systeem op zonne-energie dat het water weer naar boven pompt, een skateparcours, elektrische steppen en kraampjes met eten en drinken.

Winnaars

Als het aan de jongeren ligt wordt dit stukje City straks een vet coole plek. De jury vond het best moeilijk om een winnaar aan te wijzen uit alle ontwerpen voor City. De ideeën werden beoordeeld op invulling van de opdracht, creativiteit en presentatie. Maar na lang beraad werd unaniem gekozen voor het idee van Gijs, Bas, Matthijs en Luca van 2 HAVO: de waterval op De KOM.

Belangrijk inzicht voor gemeente

De gemeente heeft veel inspiratie opgedaan en een goed inzicht gekregen in wat jongeren willen in en rond City. Voor de leerlingen was het heel leerzaam om op deze manier te ervaren wat ze later met technische vakken kunnen doen.

Bron: Nieuwsbrief City