Veelgestelde vragen

Wat zijn 21e-eeuwse vaardigheden?

Dit zijn vaardigheden die je in de 21e eeuw nodig hebt, zoals creativiteit, kritisch denken, digitale geletterdheid, probleemoplossend vermogen, communiceren, sociale en culturele vaardigheden en samenwerken.

Wat zijn masterclasses?

Dit zijn lessen die door een expert gegeven worden over speciale onderwerpen, waarbij er aandacht is voor de uitvoering op individueel niveau

Waarom ondernemend leren, technasium, PBS, masterclasses en 21e-eeuwse vaardigheden?

De maatschappij verandert snel. We bereiden je voor op jouw toekomst. De één is goed in rekenen, de ander vindt muziek te gek en weer een ander is dol op sport. Veel banen voor later bestaan nu nog niet. Op het Cals ontdek je op een positieve en ondernemende manier dat leren leuk is en door de masterclasses, en door het werken aan 21e-eeuwse vaardigheden word je uitgedaagd op jouw talentgebied, als voorbereiding op je hbo of universitaire studie en beroep. Samen werken en leren we voor jouw toekomst.

Wat leer ik op het havo/atheneum?

Je leert samenwerken, successen behalen en vieren, ondernemend en positief in het leven te staan. Bij ons haal je jouw diploma en leer je van fouten. Je leert betekenis te geven aan je omgeving en er voor elkaar te zijn.

Is dat nodig, zo veel ondersteuning?

We ondersteunen je goed bij de overgang van de basisschool naar onze school. Wij zijn betrokken, positief en deskundig. Je zult snel merken dat de sfeer bij ons op school je stimuleert om uitdagingen aan te gaan. Je haalt successen en die vieren we samen.

Hoe gaat de overstap naar het atheneum in Nieuwegein?

Het atheneum-onderwijs in IJsselstein en Nieuwegein sluit goed op elkaar aan. We merken dat de overgang soepel verloopt door veel aandacht te besteden aan het wenproces. We zorgen ervoor dat je je, na de onderbouw, snel thuis voelt op het Cals College Nieuwegein.

Waarom zou ik kiezen voor Cals College IJsselstein?

Je krijgt veel persoonlijke aandacht van ons. We hebben een apart gebouw voor havo- en atheneumbrugklasleerlingen, de sfeer in de school is ontspannen en er wordt op een fijne manier gewerkt. Samen werken we aan belangrijke vaardigheden, zijn we maatschappelijk betrokken en nemen we hierbij allemaal onze verantwoordelijkheid. We zijn positief en enthousiast. We leren van onze fouten en vieren onze successen.