Informatievoorziening

Communicatie

We versturen de meeste brieven aan ouders naar uw in Magister geregistreerde e-mailadres. U kunt zelf uw telefoonnummer en mailadres wijzigen, zodat de gegevens steeds up-to-date zijn. Het is niet mogelijk twee e-mailadressen in één veld in te voeren. Wilt u andere informatie aanpassen, dan kunt u een e-mail sturen naar ons secretariaat: ijsselstein@cals.nl.

De verschillende handleidingen van Magister kunt u hier vinden.

Cals Contact

Tweemaal per jaar krijgt u ons informatieblad voor ouders: Cals Contact. Hiermee houden we u op de hoogte van wat er gebeurt en gepland staat.

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar krijgen ouders per mail een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden we u op de hoogte van tussentijdse en actuele gebeurtenissen en activiteiten.

Social Media

Het Cals doet regelmatig verslag op verschillende sociale media van activiteiten die plaatsvinden, media waarin we staan en dergelijke. Volg ons/ like de pagina’s en blijf zo op de hoogte!

Facebook: CalsCollegeIJsselstein

Instagram: cals_college_ijsselstein

Twitter: calscollege

LinkedIn: cals-college

 

Beeldmateriaal

Waarom maken we beeldmateriaal (foto’s en video’s)?
We vinden het van toegevoegde waarde om beeldmateriaal beschikbaar te stellen om een beeld te geven van activiteiten en de sfeer die op school heerst. Dit is afhankelijk van de activiteit zowel  leuk voor leerlingen, ouders als ook medewerkers.
We gebruiken beeldmateriaal voor drie doeleinden:

  • Voor intern gebruik. We publiceren deze in een besloten omgeving, en zijn beschikbaar voor leerlingen en ouders.
  • Als illustratie bij berichten en documenten, zoals in de schoolgids en schoolbrochures, in nieuwsberichten op het openbare deel van de website, in Cals Contact (informatiemagazine voor ouders) en in het jaarverslag.
  • Ten slotte gebruiken we foto’s op sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Ook op deze media laten we graag zien wat er op onze school gebeurt en welke activiteiten we organiseren.

We plaatsen uitsluitend foto’s die een positief beeld van leerlingen geven. En stoort een leerling zich een keer aan een foto, dan halen we die zonder discussie weg.

Toestemming
Sinds de komst van de verscherpte AVG wetgeving moeten we onder andere toestemming vragen voor het gebruik van beeldmateriaal. Voor leerlingen jonger dan 16 jaar moeten de ouders  toestemming geven, leerlingen vanaf 16 jaar doen dat zelf. Hiervoor ontvangen ze een mail waarin deze toestemming wordt gevraagd.

Ouders kunnen altijd besluiten om die toestemming niet te geven, of om eerder gegeven instemming in te trekken. Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de  communicatiemedewerker, communicatie.ijsselstein@cals.nl