Informatievoorziening

Communicatie

Regelmatig komt het voor dat wij u/ jullie op de hoogte willen brengen van zaken die spelen binnen de school. We versturen deze informatie altijd via Magister aan u als ouder en aan jullie als leerling. In Magister is het dan ook van belang dat het e-mailadres van u als ouder klopt. De mailadressen van de leerlingen worden aan begin van je loopbaan ingelezen en kunnen tussendoor niet veranderen/veranderd worden. Mocht er bij u als ouder iets veranderen tussentijds, dan kunt u deze gegevens zelf aanpassen. Wij gaan ervan uit dat u ervoor zorgt, deze zo up-to-date zijn.

Wilt u andere informatie aanpassen? Dan kunt u een e-mail sturen naar ons secretariaat: ijsselstein@cals.nl.
De verschillende handleidingen van Magister kunt u hier vinden.

Cals Contact

Twee keer in een schooljaar versturen wij ons informatieblad Cals Contact. Hierin staan reportages van activiteiten, die hebben plaatsgevonden tijdens een bepaalde periode. Ook vertellen wij hier meer over bijvoorbeeld een functie die een collega binnen onze school bekleed, welke musical er gespeeld is en, bij pensioen of vertrek, besteden wij hier ook in Cals Contact aandacht aan.

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar versturen wij ook een digitale nieuwsbrief. Zo houden we u/jullie op de hoogte van tussentijdse en actuele gebeurtenissen en activiteiten.

Social Media

Gedurende het jaar vinden er allerlei activiteiten plaats binnen en buiten ons mooie schoolgebouw. Uiteraard delen we deze activiteiten. We doen dat via de (sociale) media, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn (zie links hieronder). Maar ook via andere kanalen (zie Cals Contact en Nieuwsbrief).

Volg ons/ like de pagina’s en blijf zo op de hoogte!

Facebook: CalsCollegeIJsselstein
Instagram: cals_college_ijsselstein
Twitter: calscollege
LinkedIn: cals-college

Beeldmateriaal

Gebruik van beeldmateriaal
We vinden het leuk om regelmatig te laten zien wat wij als Cals IJsselstein doen. Hiervoor maken we ook gebruik van zogenoemd beeldmateriaal. Het gaat hierbij om foto’s van onze leerlingen en collega’s en van het gebouw binnen en buiten en de sportvelden.

We publiceren foto’s/ beelden van onze leerlingen en collega’s binnen een besloten omgeving. Hierin zijn ze ook beschikbaar voor u als ouder en voor jullie als leerling. Ook in berichten en documenten maken we gebruik van ditzelfde beeldmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan de website, Cals Contact en het jaarverslag. Tenslotte worden deze beelden ook ingezet op onze sociale media, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn.

Toestemming
Door de komst van de AVG wetgeving moeten we toestemming vragen voor het gebruik van dit materiaal. Voor leerlingen jonger dan 16 jaar moeten de ouders toestemming geven, leerlingen vanaf 16 jaar doen dat zelf. Het geven van toestemming gebeurt via Magister. Hier kunt u ook eerdere toestemming wijzigen. 

Cals Campagne Team
Mocht je het leuk vinden om het gezicht van het Cals te worden? Dan kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar cct.ijss@cals.nl. Dit is het Cals Campagne Team, een groep van enthousiaste leerlingen en collega’s, die het gezicht van het Cals zijn en bijvoorbeeld onze basisscholen bezoeken en nieuwe leerlingen rondleiden door de school tijdens onze open dag.