Informatievoorziening

Communicatie

Regelmatig komt het voor dat wij u/ jullie op de hoogte willen brengen van zaken die spelen binnen de school. We versturen deze informatie altijd via Magister aan u als ouder en aan jullie als leerling. In Magister is het dan ook van belang dat het e-mailadres van u als ouder klopt. De mailadressen van de leerlingen worden aan begin van je loopbaan ingelezen en kunnen tussendoor niet veranderen/veranderd worden. Mocht er bij u als ouder iets veranderen tussentijds, dan kunt u deze gegevens zelf aanpassen. Wij gaan ervan uit dat u ervoor zorgt, deze zo up-to-date zijn.

Wilt u andere informatie aanpassen? Dan kunt u een e-mail sturen naar ons secretariaat: ijsselstein@cals.nl.
De verschillende handleidingen van Magister kunt u hier vinden.

Cals Contact

Twee keer in een schooljaar versturen wij ons informatieblad Cals Contact. Hierin staan reportages van activiteiten, die hebben plaatsgevonden tijdens een bepaalde periode. Ook vertellen wij hier meer over bijvoorbeeld een functie die een collega binnen onze school bekleed, welke musical er gespeeld is en, bij pensioen of vertrek, besteden wij hier ook in Cals Contact aandacht aan.

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar versturen wij ook een digitale nieuwsbrief. Zo houden we u/jullie op de hoogte van tussentijdse en actuele gebeurtenissen en activiteiten.

Social Media

Gedurende het jaar vinden er allerlei activiteiten plaats binnen en buiten ons mooie schoolgebouw. Uiteraard delen we deze activiteiten. We doen dat via de (sociale) media, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn (zie links hieronder). Maar ook via andere kanalen (zie Cals Contact en Nieuwsbrief).

Volg ons/ like de pagina’s en blijf zo op de hoogte!

Facebook: CalsCollegeIJsselstein

Instagram: cals_college_ijsselstein

Twitter: calscollege

LinkedIn: cals-college

Beeldmateriaal

Waarom maken we beeldmateriaal (foto’s en video’s)?
We vinden het van toegevoegde waarde om beeldmateriaal beschikbaar te stellen om een beeld te geven van activiteiten en de sfeer die op school heerst. Dit is afhankelijk van de activiteit zowel  leuk voor leerlingen, ouders als ook medewerkers.
We gebruiken beeldmateriaal voor drie doeleinden:

  • Voor intern gebruik. We publiceren deze in een besloten omgeving, en zijn beschikbaar voor leerlingen en ouders.
  • Als illustratie bij berichten en documenten, zoals in de schoolgids en schoolbrochures, in nieuwsberichten op het openbare deel van de website, in Cals Contact (informatiemagazine voor ouders) en in het jaarverslag.
  • Ten slotte gebruiken we foto’s op sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Ook op deze media laten we graag zien wat er op onze school gebeurt en welke activiteiten we organiseren.

We plaatsen uitsluitend foto’s die een positief beeld van leerlingen geven. En stoort een leerling zich een keer aan een foto, dan halen we die zonder discussie weg.

Toestemming
Sinds de komst van de verscherpte AVG wetgeving moeten we onder andere toestemming vragen voor het gebruik van beeldmateriaal. Voor leerlingen jonger dan 16 jaar moeten de ouders  toestemming geven, leerlingen vanaf 16 jaar doen dat zelf. Hiervoor ontvangen ze een mail waarin deze toestemming wordt gevraagd.

Ouders kunnen altijd besluiten om die toestemming niet te geven, of om eerder gegeven instemming in te trekken. Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de  communicatiemedewerker, communicatie.ijsselstein@cals.nl