Over mavo

Op de mavo staat verbinding centraal. We verbinden ons met elkaar en de omgeving. Samenleven doe je immers niet alleen. Op onze mavo werk je regelmatig samen met de andere mavoklassen. Dit gebeurt tijdens de vier activiteitenweken en tijdens projecten gedurende het jaar, waarin samenwerken binnen de leergebieden wordt gestimuleerd. Je leert vaardigheden die je later goed kunt gebruiken: samenwerken, presenteren, communiceren en goed omgaan met ICT-mogelijkheden. Onze mavo sluit goed aan op mbo of havo.

Leren doe je overal! Daarom leren we ook vaak buiten de school en werken we aan vakoverstijgende thema’s, zoals gezondheid. Zo leer je dat je onderwerpen van veel kanten kunt onderzoeken. We bieden uitdagend onderwijs aan met een divers aanbod. We zijn namelijk een Vecon Businessschool en hebben de licentie voor het Bèta Challenge Programma.

Vanaf schooljaar 2019-2020 kan je op de mavo ook lichamelijke opvoeding als examenvak kiezen.

Er bestaat een mogelijkheid om je mavo af te sluiten met een extra vak met certificaat. Vanaf  leerjaar twee hebben we aparte mavo- en havo-klassen. In het derde leerjaar kiezen leerlingen een beroepsprofiel. We bieden de profielen economie, zorg en welzijn, techniek en landbouw aan.