ICT Cals-account Edulinq

Eerste keer aanmelden bij Edulinq

Wat is Edulinq?

Voor het onderwijs op het Cals gebruik je verschillende software en applicaties. Om het inloggen bij al deze systemen makkelijker te maken, werken we met Edulinq. Edulinq zorgt ervoor dat je maar één keer hoeft in te loggen met inlognaam en bijbehorend wachtwoord. Je kunt met Edulinq ook zelf je wachtwoord herstellen als je het vergeten bent of als je wachtwoord verlopen is.

Hoe werkt het?

Om in te kunnen loggen met Edulinq moet je je eenmalig aanmelden om je schoolaccount te activeren. Je kiest een wachtwoord wat je zelf mag invoeren. Dit wachtwoord kun je daarna gebruiken voor alle andere software en applicaties.

Met Edulinq kun je na aanmelding inloggen bij:

  • WiFi-schoolnetwerk,
  • Office 365,
  • Magister,
  • Zermelo,
  • activeren schoolaccount.

In de brief die je van school hebt gekregen over het activeren van je wachtwoordkoppeling staan je gebruikersnamen en een pincode die je eenmalig nodig hebt. Let op: ga zorgvuldig om met de brief en de pincode die er op staat! Maak voor jezelf een foto van je gebruikersnamen, en/of schrijf ze op een plek op waar je het altijd terug kan vinden. Schrijf je wachtwoord niet op, maar kies een veilig wachtwoord dat je kan onthouden. Als je de stappen succesvol hebt doorlopen lever je de brief weer in bij je studiebegeleider/mentor, zodat deze de brief veilig kan laten vernietigen. En let op: deel je wachtwoord niet met anderen! Volg de stappen om je account aan te maken.

Wachtwoord vergeten?

Deze kan je zelf herstellen via Edulinq. Als je via Edulinq je wachtwoord instelt/aanpast, is dit je nieuwe wachtwoord voor Office365 (Teams), Magister, Zermelo, en nu dus ook de WiFi-toegang.

Ben je de brief kwijt?

Haal een nieuwe brief op bij de IT-afdeling (neem een pas o.i.d. mee om je te identificeren). Nieuwe brugklasleerlingen krijgen deze aanmeldbrief bij de introductieactiviteit. Om je Edulinq-aanmelding op school te voltooien, staat de eerste week het netwerk ‘Calscollege-gast’ voor iedereen open.

WiFi op je laptop of telefoon?

Log in op het netwerk ‘CalsCollege’ met je leerlingnummer en je daarbij horende wachtwoord. Dat is het wachtwoord wat je ook voor Teams/Magister/Zermelo gebruikt.

Let op voor Android gebruikers! Vanaf Android versie 11 is het noodzakelijk om het domein in te vullen om de certificaten te kunnen verifiëren; kies dan systeemcertificaten gebruiken en vul daar in: wifi.cals.nl

Heb je op jouw toestel de optie ‘systeemcertificaten’ niet?
Kies dan ‘niet valideren’.