Na de havo/atheneum

naar het hbo en de universiteit

Om je te helpen een goede keuze voor je studie te maken ondernemen we veel ondersteunende activiteiten. Zo bezoek je bedrijven en interview je medewerkers van bedrijven uit diverse werkgebieden tijdens speeddates. Daarnaast is er een beroep- en oriëntatiemarkt. Je kunt in de bovenbouw ook masterclasses krijgen op hbo- of universitair niveau. Zo krijg je een beter beeld van wat studies en beroepen inhouden.

In de bovenbouw bereiden we je voor op een eindexamen met goede resultaten. In de onderbouw heb je al geleerd om zelfstandig en ondernemend te werken, verantwoordelijk te zijn, goed te plannen en te organiseren. Dit zet je in om je diploma te halen.

Als je atheneum doet, maak je je opleiding na het derde jaar af op onze vestiging in Nieuwegein. In het derde jaar bezoek je de school en maak je alvast kennis met het gebouw, de leerlingen, docenten en vakken. De docenten helpen je te wennen. We vinden het belangrijk dat jij je op onze school in Nieuwegein ook snel thuis voelt, daarom gaan we er vaak met onze atheneumleerlingen naartoe.