Doorstroom

In de derde klas staat het maken van een goede profielkeuze centraal. We organiseren verschillende activiteiten om leerlingen hierbij te helpen. Naast de dagstarts en de voorbereiding van hun eigen leerling- ouder en studiebegeleidergesprek, bezoeken ze ook bedrijven en interviewen ze medewerkers van bedrijven uit diverse werkgebieden tijdens speeddates. Daarnaast is er een  beroepen-oriëntatiemarkt. Zo krijgen ze een beeld van wat een beroep inhoudt. In het derde leerjaar wordt een vervroegde profielkeuze gedaan en zullen de leerlingen vanaf de meivakantie al in hun profiel hun lessen volgen.

In de bovenbouw bestaat de begeleiding van de leerling voornamelijk uit het maken van de juiste keuzes voor hun vervolgopleiding en ‘het worden wie je bent’. De eigen verantwoordelijkheid van de leerling is in de bovenbouw groot. Daar spreken we ze ook op aan en daar begeleiden we ze bij. Minder intensief dan in de onderbouw, maar wel toekomstgericht. Alle leerlingen met een atheneumadvies in de tweede en derde klas havo/atheneum krijgen een vwo-coach, die deze leerlingen begeleidt bij een eigen leertraject.

Als je atheneum doet, maak je je opleiding na het derde jaar af op onze vestiging in Nieuwegein. In het derde jaar bezoek je de school en maak je alvast kennis met het gebouw, de leerlingen, docenten en vakken. De docenten helpen je te wennen.