Basisondersteuning

Leren kun je niet alleen en groeien gaat niet helemaal vanzelf. Er zijn verschillende mensen op het Cals College die een rol spelen in het leer- en groeiproces van de leerlingen.

Studiebegeleider

De studiebegeleider is eerste begeleider en aanspreekpunt voor de leerling, ouders en vakdocenten. Hij is verantwoordelijk voor de individuele ondersteuning, draagt zorg voor het groepsproces in zijn klassen en begeleidt de leerling in het ontwikkelen van studievaardigheden. Leerlingen hebben wekelijks studiebegeleidingslessen. Tijdens deze lessen is er ruimte om van alles te bespreken met de studiebegeleider. Zo komt er bijvoorbeeld aan bod hoe je met elkaar omgaat, hoe je het beste kunt plannen en leren en hoe je de juiste keuzes maakt.

Plenda

De leerlingen in de eerste en tweede klassen krijgen van ons op de eerste schooldag van hun studiebegeleider de Plenda. Dit is een speciale agenda die het leren plannen ondersteunt. Tijdens de studiebegeleidingslessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan het gebruik van de Plenda. Op deze wijze leggen de leerlingen een goede basis voor hun verder schoolcarrière op gebied van plannen en organiseren van het schoolwerk.

Vakdocent

De vakdocent begeleidt de leerlingen bij het zo zelfstandig mogelijk leren van de kennis en de vaardigheden die je nodig hebt voor een vak.

Extra ondersteuning

Wanneer een leerling tijdelijk extra ondersteuning nodig heeft, die intensiever of specialistischer is dan de studiebegeleider kan bieden, kan door de studiebegeleider bij zorgcoördinator extra ondersteuning worden aangevraagd. Dit gebeurt altijd in overleg met leerling en ouders. Meer informatie over extra ondersteuning >