Onderwijs

Het Cals College IJsselstein biedt verschillende soorten onderwijs. Doordat we een school zijn met een breed aanbod kun je zoveel mogelijk op je eigen niveau werken. Het is mogelijk om naar een ander niveau op te stromen wanneer je resultaten dit toelaten.

Ons onderwijs vanaf schooljaar 2022-2023

Vanaf schooljaar 2022-2023 bieden we een combinatie van theorie en praktijk voor iedereen op school en voor elk niveau. We bieden vier brugklassen: basis/kader, kader/mavo, mavo/havo en havo/atheneum. Vanaf de eerste klas krijg je theorievakken, zoals talen, wiskunde, economie en geschiedenis en daarnaast maak je kennis met de praktijk in onze leerroutes. Door deze indeling in gemengde klassen en het aanbieden van uniek (praktijkgerichte) onderwijs bieden we jou kansen en mogelijkheden.

Via deze link leest u meer over ons onderwijs van schooljaar 2022-2023.

Wat verandert er voor onze huidige leerlingen?

Voor de huidige leerlingen verandert er niks. Zij behouden dezelfde vakken en kunnen op dezelfde manier een diploma behalen. Ook de profielen Onderzoek & Ontwerpen (voor havo/atheneum) en Technologie & Toepassing (voor mavo) kunnen zij afmaken. Deze vernieuwde visie op onderwijs is van toepassing op leerlingen die in het schooljaar 2022-2023 in de brugklas komen.

Heeft u vragen over ons huidige onderwijs of over de vernieuwde visie?
Dan kunt u contact opnemen via ijsselstein@cals.nl.

Laptop

In de klas werken we met boeken én laptops. Op die manier kunnen we ons onderwijs nog meer personaliseren. Leerlingen werken op hun eigen tempo, leerstijl en niveau. We gebruiken de laptop als middel om het onderwijs te verrijken en te verdiepen. Bovendien is het digitale materiaal altijd beschikbaar.