Het nieuwe begin van Eduard

“Ik had niet voor een andere school willen kiezen,” zegt Eduard vrolijk. Hij zit boven bij de personeelskamer al op me te wachten als ik kom aanlopen. Ik vraag hem naar zijn nieuwe begin op het Cals College. Afgelopen zomer heeft hij de overstap gemaakt van de basisschool naar de middelbare school. “Ik voelde me gelijk thuis op het Cals. Dat was met name te danken aan de conciërges. Ze hielden ons goed in de gaten en dat gaf me een heel veilig gevoel, zeker tussen al die oudere leerlingen.

Inmiddels heeft hij al heel wat lessen erop zitten in zijn nieuwe klas. Hij is al goed gewend aan de grotere school: “Het grootste verschil met de basisschool is de vrijheid die je ineens krijgt. Je zit niet meer acht uur op één stoel, loopt van les naar les en hebt ineens meer docenten.” Wanneer ik hem vraag naar het huiswerk begint hij te lachen. “De eerste lessen waren super leuk. De docenten waren zo aardig om ons aan het begin niet zoveel huiswerk te geven, maar inmiddels begint het best druk te worden hoor!”

De brugklassers volgen elke dag vele lessen maar Eduard heeft een duidelijke voorkeur. “Muziek is mijn lievelingsvak, dat heeft ook te maken met mijn toekomstdroom. Ik wil later DJ worden. Gers Pardoel en Martin Garrix zijn mijn grote voorbeelden. Wanneer je een doel voor ogen hebt ben je ook meer gemotiveerd. Je weet dan waarvoor je het doet!”

Ten slotte heeft Eduard nog een tip voor onze andere brugklassers: “Doe je best op school, dan kan je je dromen waarmaken!”

Margo Sterk
Redactie