De eerste weken van Noussaiba

Dat Noussaiba na de basisschool naar het Cals College wilde, dat had ze al snel door. Al gauw voelde zij zich thuis op onze school. Ze vertelt ons hoe ze de overgang van groep 8 naar de brugklas ervaren heeft.

“Op de basisschool ben je gewend dat je de hele week met dezelfde docent in hetzelfde lokaal zit, maar nu sjouw ik m’n boekentas elk uur naar een ander lokaal,” zucht Noussaiba vermakelijk. “Maar de docenten mag ik allemaal graag!” De meeste vakken hebben hun theorielokaal op de Soulwing, waar de basis/kader-onderbouw huist, maar soms moet haar klas naar een andere vleugel. “Voor drama bijvoorbeeld. Maar dat doe ik graag, want het is mijn favoriete vak. De sfeer is er losser, want je zit niet constant in de houding. En een beetje acteren is toch gewoon leuk!”

Nog even terug op die boekentas. “Die is echt wel zwaar, hoor. Tekstboeken, werkboeken, schriftjes en zo nu en dan ook een leesboek. Vergeet de laptop ook niet!” En hoewel veel nog op en van papier gebeurt, wordt de laptop wel steeds vaker in de les ingezet. “Het ophalen van de boeken was wel spannend. Het is toch een hele grote doos die je meekrijgt. Maar je krijgt er wel zin van om te beginnen!”

“De eerste dagen hebben we met onze mentorklas veel namenspelletjes gedaan. Je komt natuurlijk in een klas vol nieuwe mensen terecht. Gelukkig heb ik de tweede dag, tijdens de speurtocht door IJsselstein, al meteen nieuwe vriendinnen gemaakt.” Dat Noussaiba het naar haar zin heeft, spat er tijdens het gesprek ook goed van af. Ze vertelt volop. “Het rooster zag er in het begin  ingewikkeld uit. Maar gelukkig heeft onze mentor, meneer Weerdenburg, het goed uitgelegd.” “Huiswerk hebben we nog niet zoveel. Maar het wordt wel steeds meer. Dat merk je. Vooral voor toetsen moet je even goed gaan zitten.”

Ten slotte heeft Noussaiba nog één tip voor alle nieuwe leerlingen, nu en in de toekomst: “blijf jezelf, je komt er het verst mee en anderen weten ook wat ze aan je hebben!”

Nick Meulemans
Redactie