Twee brugklassers vertellen hun verhaal

De eerste maanden op het Cals

Onze nieuwste brugklassers zijn net een paar maanden op school en we hebben hen gevraagd hoe ze de start hebben ervaren.

Kevin aan het woord:

‘Ik vind het heel leuk op het Cals IJsselstein. De klassen zijn niet heel groot, dat vind ik fijn. De eerste paar dagen in de brugklas maak je gelijk nieuwe vrienden en je leert de school kennen. Ik weet nu de route door het hele gebouw. Ik moet een kwartiertje fietsen. Dat is ook best lekker om fris op school aan te komen.

Wiskunde vind ik het leukste vak, want ik vond rekenen op de basisschool al leuk maar dat werd saai, dit is meer uitdaging. Ik hou van rekenpuzzeltjes. Levensbeschouwelijke vorming vind ik tot nu toe nog wat saai, ik heb niet zoveel met geloof en heb op de basisschool ook geleerd over normen en waarden.

Ik vind mijn klas gezellig. Soms is het wel druk en de toetsweek is best wennen. Ook huiswerk is best veel, maar het gaat wel steeds sneller.’

Anjali aan het woord:

‘Het Cals IJsselstein is een fijne school om naar te gaan en lessen te volgen. Ik voel me er thuis en dat helpt bij het leren. Het is leuk om les te krijgen van verschillende docenten en steeds in een andere klas. Je leert ook andere kinderen in je nieuwe klas kennen en krijgt snel nieuwe vriendschappen.

Ik vind geschiedenis en beeldende vorming leuk, want bij geschiedenis leer je over het verleden van je land en de wereld. Bij beeldende vorming kun je lekker creatief zijn en je fantasie z’n gang laten gaan. Ik ben minder geïnteresseerd in wiskunde, want in het begin is het wennen en moeilijk. Daarna begrijp je het wel, maar het zal toch nooit mijn lievelingsvak worden.

Ik heb veel zin in de rest van het schooljaar en in de vakanties. Ik weet zeker dat het leuk gaat worden met m’n nieuwe vrienden.’