Volgend jaar graag naar het Cals? Schrijf je voor 14 maart in!

Cultuur en buitenland

Kunst en cultuur

In welke klas en op welk niveau je ook zit, we vinden het belangrijk dat je met verschillende kunstuitingen in aanraking komt. Daarom besteden we al vanaf het eerste leerjaar aandacht aan cultuur.
In de lessen leer je niet alleen tekenen of muziek maken, je leert er ook creatieve oplossingen vinden, samenwerken, kunst beschouwen en presenteren. We organiseren theater- en muziekprojecten in de klas, cultuurdagen in en rond IJsselstein en een dansdag voor alle brugklasleerlingen.

Daarnaast organiseren we ook activiteiten buiten schooltijd. Zo gaan we bijvoorbeeld kennismaken met het theater. Hoe wordt theater gemaakt en wat willen de acteurs je laten weten? We zoeken met de leerlingen leuke voorstellingen uit, en tijdens de lessen bereiden we de voorstelling voor en leer je het theaterstuk beter te begrijpen door erover te debatteren in de klas. Op school laten we ook theatervoorstellingen zien, bijvoorbeeld een voorstelling over social media en pesten.

Ook hebben we de jaarlijkse musical, waarbij je kunt kiezen voor dans, toneel, muziek of techniek.

Tot slot krijgen alle leerlingen van onze school een cultuurkaart. Met deze kaart krijgen ze korting bij verschillende winkels, de bioscoop, musea, het theater en andere culturele activiteiten.

Buitenlandse excursies

We vinden het belangrijk over de grens te kijken en je kennis te laten maken met andere culturen in Europa. Daarom kun je tijdens je schooltijd op het Cals College mee op verschillende meerdaagse excursies naar het buitenland, zoals Berlijn, Parijs en Londen  Dat zijn onvergetelijke ervaringen.

Cals cursussen en clinics

Als je wilt kun je na je lessen meedoen aan cursussen en clinics. We organiseren verschillende activiteiten waarbij je kennis kunt maken met nieuwe dingen, zoals yoga, stuntman/stuntvrouw en dansen/acteren. De cursussen en clinics worden begeleid door professionals. Bekijk de video over Cals cursussen en clinics.

Terug naar overzicht