Indrukwekkende gastdocenten zorgen voor geboeide leerlingen!

Afgelopen maand lieten twee mensen van Koffiebranderij zuivere koffie ijzersterk zien hoe je de misstappen uit je verleden kunt omzetten in iets positief. Door als ervaringsdeskundigen hun indrukwekkende verhalen (‘Van teenage gangster tot barista’) te delen met onze mavo 4 leerlingen tijdens de les maatschappijleer.

Doodstil was het in de klas tijdens de presentatie. Daarna barstte na wat aarzeling het vragenvuur los en volgden er interessante gesprekken over verleiding, verveling, snel geld verdienen, mooie kleding & mooie dames, het milieu waarin je opgroeit, kattenkwaad met grote gevolgen en vooral: tweede kansen.

Want als er iets is waar Social Impact Maker / Koffiebranderij zuivere koffie in gelooft, dan is het wel in tweede kansen. Tweede kansen voor (ex-)gedetineerden zeker, maar net zo goed in het voorkomen van dat het misschien ooit zover komt. In een tijd waarin er maar weinig afleiding en sociale activiteiten is voor de jeugd is de oproep van de ervaringsdeskundigen richting de leerlingen om ‘je koppie erbij te houden’, misschien wel relevanter dan ooit.

Bedankt Social Impact Maker/Koffiebranderij zuivere koffie voor deze mooie samenwerking!

Lees hier ook het artikel wat in het zenderstreeknieuws staat.