Zit je in groep 8? Meld je voor 12 maart aan voor het Cals!

Going global Ethiopië 2020

In de voorjaarsvakantie vertrekken docent Mario Keij en leerling Blossom Michiels naar Ethiopië voor het project ‘Going Global’ van Stichting Edukans. Going Global verbindt scholen in Nederland met scholen in ontwikkelingslanden, om ervoor te zorgen dat kinderen in kansarme landen toch onderwijs krijgen. Jaarlijks zetten ruim 300.000 leerlingen in Nederland zich in tijdens acties.

Blossom is dit jaar als leerling-ambassadeur geselecteerd om te zien wat Edukans in het themaland voor het onderwijs doet. Zij maakt foto’s, neemt interviews af, schrijft verhalen, draait mee in de lessen. Ze bezoekt scholen en ontmoet leeftijdsgenoten. Na terugkomst presenteert zij haar verhaal aan de medeleerlingen. Een unieke ervaring!

Volgen en sponsoren

Afgelopen december organiseerden wij een sponsorloop om geld in te zamelen voor Going Global. Wij zijn al trots op het bedrag dat we hier bij elkaar hebben gebracht, maar voor dit goede doel is er ook nog een benefietavond in april gepland. Tijdens deze avond wordt er een driegangendiner geserveerd, worden er interessante items geveild, doen Mario en Blossom verslag van hun reis en komt – niemand minder dan – Do optreden.

Het is ook mogelijk om online een financiële bijdrage te doen en bovendien op de hoogte blijven van updates van Mario en Blossom.

Going global Cals IJsselstein