Cals College in Keulen

In de week van 2 tot en met 6 maart zijn we met 8 leerlingen op uitwisseling naar Keulen geweest nadat de Duitse leerlingen al in december onze school en onze leerlingen hebben bezocht. De leerlingen hebben de afgelopen maanden veel contact gehad via social media. De leerlingen konden dan ook niet wachten om elkaar nu eindelijk weer te zien.

Maandagmiddag zijn we in Keulen aangekomen en werden hartelijk ontvangen. De leerlingen mochten meteen met hun uitwisselpartners mee om uit te rusten. Op dinsdagochtend hebben de Duitse leerlingen ons met een heerlijk ontbijt ontvangen. Zelfs twee plaatselijke kranten hebben ons en onze leerlingen geïnterviewd en waren erg enthousiast over dit geslaagde uitwisselingsproject. Vervolgens konden de leerlingen hun energie kwijt bij de plaatselijke ‘Jugendtreff’. Woensdag en donderdag stonden in het teken van citytrips. Keulen en Bonn werden verkend en leuke en leerzame activiteiten waren onderdeel van de bezoeken.

Het hoogtepunt was een indrukwekkende show in een varieté met spectaculaire acrobatiek. Veel te snel kwam de 6e maart en was het alweer tijd voor ons om te vertrekken. We zijn blij dat we op zo’n geslaagd uitwisselingsproject terug kunnen kijken. We willen onze school en het Nederlandse ministerie hartelijk danken dat ze deze uitwisseling mogelijk hebben gemaakt.
Mooie nieuwe internationale contacten zijn gemaakt!

Lees het artikel ‘Käse, Clogs und Kiffen: Realschüler erstellten Film, um Vorurteile zu widerlegen’