Opening nieuwe vleugel

Op 17 september werden, met een rode knop en veel confetti, de nieuwe onderwijsvleugels van Cals College IJsselstein geopend. Voorafgaand aan dit knallende openingsmoment was er een feestelijk voorprogramma in de aula, waarin veel Cals talent was te zien en te horen.

De plannen voor de uitbreiding van het college met maar liefst 2400 m2 zijn bijna zeven jaar geleden gestart. De school heeft lang moeten wachten, maar het resultaat mag er zeker zijn. Op de voormalige parkeerplaats is een prachtig gebouw verrezen met twee nieuwe vleugels, de Technowing en de New-Agewing. De vleugels hebben, net als in het huidige gebouw, namen van muziekstromingen gekregen. Ze sluiten mooi aan op de Housewing, de bètavleugel, die ook een metamorfose onderging.
De fysieke leeromgeving in de uitbreiding ademt het nieuwe onderwijsconcept waar dit schooljaar mee is gestart. De kernwaarden staan op het kleurrijke fotobehang in verschillende ruimtes in de nieuwe vleugels vermeld: Toekomstgericht, Verbonden en Uniek.
De havo-atheneumleerlingen, die een aantal jaren tijdelijk in een gebouw aan de Abbink Spainkstraat waren gehuisvest, zijn enthousiast. “Het gebouw heeft veel ramen en is heel licht en rustig. Zo kan ik me goed concentreren, het voelt erg thuis”.

Met dit nieuwe gebouw als ondersteuning van het nieuwe onderwijsconcept, kan het Cals College met een gerust hart de toekomst in!

Bekijk hier twee filmpjes: