Hartverwarmende bingomiddag in Mariënstein

Twee leerlingen van het Cals College IJsselstein hebben een hartverwarmende bingomiddag voor ouderen van Mariënstein georganiseerd. Leerlingen uit havo 5 krijgen ieder jaar de opdracht een profielwerkstuk (PWS) te maken. Dit is een praktische opdracht voor de leerlingen, welke als een soort ‘meesterproef’ geldt voor hun opleiding.

Lara Bontrop en Renée Lagendijk wilden voor hun PWS graag onderzoek doen naar de eenzaamheid onder ouderen in IJsselstein. Om makkelijk in contact te komen met deze ouderen, zochten ze naar een passende activiteit, waarbij ze op een leuke manier in contact konden komen. Zij kozen voor het organiseren van een bingomiddag in Mariënstein.

Na een lange voorbereiding en uitvoerige gesprekken was het donderdag 16 november dan eindelijk zo ver. De bewoners van Mariënstein werden door de twee leerlingen verrast met een bingomiddag. De bingo was compleet verzorgd met hapjes en drankjes. Deze waren beschikbaar gesteld door de lokale Albert Heijn. Ook vielen er mooie prijzen te winnen, welke aangeboden werden door veel winkeliers uit IJsselstein.

Lara en Renée wilden onderzoeken in hoeverre activiteiten, zoals een bingomiddag, de eenzaamheid onder ouderen kan verminderen. Ze zijn hiervoor ook in gesprek gegaan met verzorgers en ouderen zelf. Zij hebben geprobeerd te achterhalen wat er onder ouderen speelt, maar ook hoe de verzorgers dit ervaren. Deze bevindingen zullen zij uitwerken in hun profielwerkstuk. De uitkomsten zullen zij later dit jaar op school presenteren en ook terugkoppelen aan Mariënstein.

Renée en Lara willen iedereen die heeft bijgedragen aan deze middag vriendelijk bedanken. Zij hopen dat ze iets hebben kunnen betekenen voor de ouderen en dat de ouderen zich even niet zo eenzaam voelden.